Sudjelovanje u programu promocije Monografije HGD

promocija monografije HGD

Dario Musić; Mirko Vičević; Dr. Ivan Ilić; Tripo Schubert

Kotor, 8. studeni 2013.g.

Monografija Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor, promotor nacionalnog i kulturnog identiteta Hrvata u Crnoj Gori, graditelj mostova povjerenja, mira i suradnje i prijateljstva dvaju naroda i država, Republike Hrvatske i Crne Gore 2001.-2012. godine koje su obilježile opstojnost i razvoj Društva, autora Daria Musića promovirana je u petak, 8. studenog 2013.g. u Crkvi sv. Duha.

Glumica Dragica Tomas uputila je telegram HGD CG – „Počastvovana sam što se mandolinski orkestar i kazališna sekcija nazvani Tripo i Petar Tomas. Želim uspješnu promociju monografije dugo trajanje u plemenitoj misiji povezivanja dvije prijateljske zemlje i neprekidno širenje kulture odnosa među ljudima.”

U umjetničkom djelu programa sudjelovali su Mandolinski orkestar HGD CG “Tripo Tomas”, Amatersko kazalište HGD CG “Petar Tomas” i glazbeni sastav „Lungo Mare”.

Dom kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi, 18. studeni 2013.g.

promocija mon

U ponedjeljak, 18. 11. 2013.g. u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi održana je promocija Monografije Hrvatskoga građanskog društva Crne Gore, autora Darija Musića.
U prigodnom programu sudjelovali su Mandolinski orkestar HGD-a “Tripo Tomas”, Amatersko kazalište HGDCG “Petar Tomas”  i glazbeni sastav “Lungo mare”. Moderatorica promocije bila je Dolores Fabijan.
Promociji su nazočili pored velikog broja Lastovljana i Tivćana i konzul RH Hrvoje Vuković, predsjednik HNV-a Zvonimir Deković i predsjednik Hrvatske krovne zajednice- Dux Croatorum Adrijan Vuksanović.

Foto album sa promocije-Radio Dux

Sudjelovanje u programu promocije Monografije HGD i Božićnom koncertu-Bar, 17. prosinca 2013.g.

20131214_200620

BAR, 17.12.2013. – Program koji se tradicionalno organizira povodom Božića počeo je ovog vikenda u Dvorcu kralja Nikole. Najprije je održana promocija luksuzne monografije Hrvatskoga građanskog društva od 2001. do 2012. godine, u kojoj je kronološki obuhvaćeno više stotina kulturnih programa koje je Društvo realiziralo u proteklom desetljeću.
Uz to, iz tiska je izašla i prigodna brošura povodom desetogodišnjice barske podružnice HGD-a CG, u kojoj je napravljena retrospektiva 50 programa iz područja kulture u tom periodu.
O knjizi su govorili autor Monografije Dario Musić, član Upravnog odbora HGD-a Tripo Schubert i članica Upravnog odbora Društva i članica HNV-a, Dijana Milošević.
Nakon promocije, u istom prostoru održan je tradicionalni, 14. po redu, Božićni koncert. U prepunoj dvorani Zavičajnog muzeja u Baru nastupili su sjajna ženska klapa „Bodulke“ s Hvara i Mandolinski orkestar HGD-a „Tripo Tomas“.  Program je bio podijeljen u tri segmenta. U prvom dijelu su mlade Hvaranke „a capella“ otpjevale nekoliko tradicionalnih dalmatinskih napjeva. Uslijedile su jednako dobre kompozicije Zlatana Stipišića Gibbonija, Olivera Dragojevića, Harija Rončevića, a sve uz izvrsnu klavirsku pratnju voditelja klape prof. Tomija Domančića.
Potom je klapa s mandolinskim orkestrom HGD-a izvela nekoliko tradicionalnih božićnih pjesama, a potom su neslužbenu božićnu himnu „U sve vrijeme godišta“ izvođači pjevali uz pratnju publike.
Organizatori očekuju da će sljedeći, jubilarni 15. koncert, biti održan u novoj konkatedrali Svetog Petra, na kojoj je završetak radova najavljen za lipanj naredne godine.
Događaj je organizirala barska podružnica Hrvatskog građanskog društva, na čelu s predsjednikom Podružnice i članom Izvršnoga odbora Hrvatskoga nacionalnog vijeća, Vladimirom Marvučićem.

Programu je pored mnogobrojnih gostiju nazočila ministrica u Vladi Crne Gore, članica Izvršnoga odbora i predsjednica HGI-ja, Marija Vučinović, direktor Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Safet Kurtagić, konzul RH u Kotoru Hrvoje Vuković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zvonimir Deković i Suljo Mustapić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Komentari isključeni za Sudjelovanje u programu promocije Monografije HGD
%d blogeri kao ovaj: