Amatersko kazalište HGDCG

LOGO KAZALISTE
Amatersko kazalište “Petar Tomas” Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, formirano u okviru Kluba mladih, objavilo je, 18. 10. 2013. godine, upis članova i pozvalo sve zainteresirane ljubitelje kazališta i pobornike očuvanja izvornoga bokeškoga govora na upis u dramsku i recitatorsku sekciju koje kazališnim izričajem imaju za cilj očuvati tradiciju bokeškog govora.
Rad amaterskog kazališta „Petar Tomas“ usmjeren je na očuvanje kulturne zavičajne baštine i kulturološku revitalizaciju dijalektalne baštine Boke Kotorske kroz dramsku formu, istraživanje povijesti i običaja zavičaja, vođenje razgovora sa starosjediocima Boke Kotorske i oživljavanju sjećanja, kreativno pisanje dramskih tekstova, uključivanje u projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicijske kulture, sudjelovanje na raznim međunarodnim smotrama, upoznavanje drugih kultura i različitosti.
Upis je besplatan i vrši se svakim radnom od 8 do 12 sati u prostorijama Hrvatskog građanskog društva na zimskom bazenu u Škaljarima ili putem kontakt telefona
Komentari isključeni za Amatersko kazalište HGDCG
%d blogeri kao ovaj: