Ured HGD-a CG posjetila delegacija Matice hrvatske

Ured Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru krajem proteklog tjedna posjetila je delegacija Hrvatske matice na čelu sa akademikom Stjepanom Damjanovićem.

Delegacija Hrvatske matice u posjeti HGD CG

Delegacija Hrvatske matice u posjeti HGD CG

Nakon što je u crkvi „Svetog Duha“ u Kotoru svečano obilježena 175. obljetnicu Matice hrvatske u organizaciji Ogranaka Matice hrvatske u Boki kotorskoj delegacija u sastavu  akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske, glavni tajnik Zorislav Lukić, predsjednica ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku Slavica Stojan i predsjednica Matice hrvatske u Boki kotorskoj Marija Mihaliček, posjetili su ured HGD-a.

O povjesti, radu društva, nakladničkoj djelatnosti, i radu na očuvanju kulturne baštine Hrvata u Boki i Crnoj Gori upoznao je ih je prvi prdsjednik HGD CG Tripo Schubert.

Delegacija Hrvatske matice u posjeti HGD CG

Delegacija Hrvatske matice u posjeti HGD CG

Predstavnicima Matice hrvatske uručen je komplet nakladničkih dijela HGD-a. Gosti su obećali obezbjediti jedan dio izdanja Matice za biblioteku Društva.

Visoki gosti izrazili su zadovoljstvo ukupnim rezultatima koje HGD CG postiže od svog osinivanja na očuvanju kulturne baštine, autohtone zajednice Hrvata u Crnoj Gori, te obećali dalji nastavak suradnje.

 

Postano u Naslovnica, Uncategorized. Komentari isključeni za Ured HGD-a CG posjetila delegacija Matice hrvatske
%d blogeri kao ovaj: