Tripundanski bal 2018.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Tripundansko druženje pod nazivom „Tripundanski bal“ održano je u  subotu 3. veljače na  dan Sv. Tripuna u elitnom hotelu „Splendid“ u Bečičima  kraj Budve.

Hrvatsko građansko društvo je obnovilo ovu pučku manifestaciju 2002. godine, koja se organizirala  prije rata u povodu Tripundanskih svetkovina u kultnoj kavani „Dojmi“ u Kotoru.

Ove godine u prekrasnoj dvorani hotela „Splendid“ , uz vrhunsku uslugu i glazbu benda „Giselle“ iz Boke i klape „Kaše“ iz Dubrovnika, bilo je nazočno preko 300 posjetilaca.

Svojim prisustvom uveličali su ovu prekrasnu noć izaslanik predsjednice R. Hrvatske Nj. Eks. Veselko Grubišić, veleposlanik u Crnoj Gori, Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik grada Korčule Andrija Fabris, zamjenica Župana Dubrovačko neretvanske ŽupanijeŽaklinaMarević, delegacija grada Splita, predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović, Admiral Bokeljske mornarice Antun Sbutega i drugi visokizvaničnici iz političkog u kulturnog života.

Posebno nas je obradovalo prisustvo preko 50 članova Bratovštine Sv. Nikole, župe Sv. Mihovila iz Murtera koji su doputovali u Kotor da prisustvuju svečanostima Sv.  Tripuna.

Upravni odbor Društva ustanovio je 2011. dodjelu  Povelje  zaslužnim ličnostima iz Hrvatske i Crne Gore za potporu Društvu i doprinos u razvoju prijateljskih odnosa između Hrvatskog i Crnogorskog naroda. Za 2017. godinu odlučeno je da se Povelja dodjeli:

  • Proslavljenom crnogorsko-hrvatskom slikaru i piscu gospodinu DIMITRIJU POPOVIĆU iz Zagreba i
  • Jednom od najznačajnijih ličnosti u gradnji mostova povjerenja, saradnje i prijateljstva grada Kotora i Dubrovnika, a time i dviju država gospodinu ŽELJKU FILIČIĆU iz Dubrovnika
Tripundanski bal 2018. uručenje Povelje

Tripundanski bal 2018. uručenje Povelje

Predsjednik Društva Marijo Brguljan uručio je Povelju Željku Filičiću, a Dimitriju Popoviću će se uručiti nekom drugom prilikom, obzirom da Popović nije doputovao zbog bolesti.

Postano u Naslovnica, Uncategorized. Komentari isključeni za Tripundanski bal 2018.
%d blogeri kao ovaj: