NAŠI SPORTAŠI NA HRVATSKIM SVJETSKIM IGRAMA

!cid_7E5A1DD2-C382-4ABE-B509-95EE47CE5AD4@telus

NAŠI SPORTAŠI OSVOJILI NA HRVATSKIM SVJETSIM IGRAMA U ZAGREBU 8 MEDALJA I JEDAN POHAL

Uz već tradicionalan slogan JEDNO JE SRCE, JEDNA JE HRVATSKA, ovogodiš­nje Igre, koje su se održale u Zagrebu u periodu od 18. do 22. srpnja, su okupile najveći broj sudioni­ka do sada – preko 1.100 natjecatelja iz cijelog svijeta, te 150 natjecatelja iz Re­publike Hrvatske. Natjecatelji su doputovali iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele. Takmičenja su se odvijala u 16 sportskih disciplina.

Hrvatske svjetske igre su dosada odr­žane dva puta u Zadru (2006. i 2010.) i u Zagrebu (2014.). Hrvatsko građansko društvo, kao član Hrvatskog svjetskog kongresa, organiziralo je nastup sportaša iz Crne Gore na Crolimpijadi u Zadru 2010. godine.  Takmičili su se u tenisu i osvojili zlato u dublu, srebro i broncu pojedinačno, u plivanju je osvojena bronca, u boćanju i osvojena bronca, vaterpolisti i nogometaši osvojili su zlato.

Na Igrama u Zagrebu 2014. godine, ali smo postigli lošije rezultate. Dva zlata u bućanju u disciplini parovi i dva srebra i jednu broncu pojedinačno, broncu u plivanju i jedno četvrto mjesto.

Ove godine na IV. Svjetskim igrama u Zagrebu takmičilo se 20 sportaša i to: u malom nogometu, plivanju, boćanju, tenisu i judou.

Rezultati naših sportaša:

Boćanje: U parovima Damir Lasić i Anton Petković brončanu medalju, a u disciplini „precizno izbijanje“ Darko Slovnikar brončanu medalju.

Judo: Pavle Ražnatović osvojio je zlatnu medalju, a Vuk Đurović brončanu medalju.

Plivanje: 50 m. slobodno Ivona Vukašinović srebrna medalja, Đorđa Borozan 50 m. prsno brončana medalja.

Mali nogomet: Ekipa iz Crne Gore je osvojila drugo mjesto, izgubivši u finale od ekipe BiH na penale.

Tenis: Zvonko Usanović brončanu medalju u singlu, a Klaudio Katelan i Zvonko Usanović srebrnu medalju u dublu.

 

 

 

 

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za NAŠI SPORTAŠI NA HRVATSKIM SVJETSKIM IGRAMA
%d blogeri kao ovaj: