Održana godišnja Skupština Hrvatskog građanskog društva

DSC_6998

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore- Kotor održalo je svoju redovnu, petnaestu po redu, godišnju Skupštinu dana 17. maja 2016. godine.

Skupština je održana u koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“ kojoj je prisustvovalo 60 delegata iz Podgorice, Bara, Herceg Novog, Tivta i Kotora.

Skupština je počela intoniranjem crnogorske i hrvatske himne u izvođenju dječjeg mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“ pod ravnanjem profesora Iva Brajaka.

Prije uvodnog izlaganja predsjednik Marijo Brguljan je odao poštu članovima Društva koji su preminuli između dvije Skupštine. U uvodnom izlaganju podsjetio je delegate na ključne aktivnosti Društva u protekloj godini, posebno ističući realiziranje dva najznačajnija projekta: Štampanje časopisa „Hrvatski glasnik“, jedinog štampanog medija na hrvatskoj jeziku u Crnoj Gori, kao i uspješan rad mandolinskog orkestra koji trenutno broji 35 članova. Obavijesti je i delegate  o kršenju Statuta od strane čelnika Podružnice Podgorica, koji su jednostranom odlukom ukinuli Podružnicu, formirali novu Udrugu i prisvojili prostor, koji je dodijeljen Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore-Kotor od strane grada Podgorice 2010. godine.

Moderatori sjednice su bili Danijela Vulović i Marin Čaveliš.

Delegati su usvojili izvještaj  o radu i financijski izvještaj za 2015. godinu, plan rada i financijski plan za 2016. godinu. Na prijedlog Upravnog odbora Skupština je izabrala nove počasne članove Društva, koji su zaslužni za razvoj i afirmaciju D ruštva i razvoju prijateljskih odnosa među narodima Crne Gore i Hrvatske. To su: Danilo Ivezić, predsjednik nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske, Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Malan bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i Marko Franović, vlasnik firme  „Boka Aluminium“ iz Sidneja.

Na kraju delegati su usvojili i izmjene i dopune Statuta Društva kojima su ukinute Podružnice u Podgoricu, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru i osnovala povjerenstva i povjerenici u gradovima i mjesecima gdje ima Hrvata.

Postano u Aktivnosti HGD, Uncategorized. Komentari isključeni za Održana godišnja Skupština Hrvatskog građanskog društva
%d blogeri kao ovaj: