Glazba Ston održala adventski koncert u Boki kotorskoj

1450175952kotor_3

Stonska glazba koja djeluje u okviru Kulturno umjetničkog društva Stoviš, treću nedjelju došašća posjetila je Boku kotorsku. Domaćini, Tripo Schubert tajnik Hrvatsko građanskog društva Crne gore iz Kotora i Ivica Biskupović voditelj Glazbe Kotor,članovima stonske glazbe uz srdačnu dobrodošlicu pokazali su kulturne znamenitosti zaljeva hrvatskih svetaca. Uz razgledanje Kotora posjetili su i otočić Gospe od Škrpjela.

1450175963Kotor_2

Susreli su se s članovima glazbe Kotor u njihovim prostorima u staroj gradskoj jezgri  te razmijenili iskustva i dogovorili uzvratni nastup u Stonu sljedeće godine. Stonski glazbenici su bili na misi u katedrali sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a nakon mise održali su koncert ispred katedrale na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača.

Antun Vukas, tajnik stonskog KUD-a  kazao je kako povijesni gradovi Ston i Kotor imaju glazbe s dugom tradicijom te kao se unatoč velikim naporima sve više i više maldih ljudi okuplja privučeni zajedništvom i druženjem.

Ni domaćini ni gosti nisu krili radostu prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika.

Autor: D.V.

Izvor: Dubrovački vijesnik

http://dubrovacki.hr/

1450175956Kotor_4

Postano u Suradnja i posjete. Komentari isključeni za Glazba Ston održala adventski koncert u Boki kotorskoj
%d blogeri kao ovaj: