Uspostavljen novi vid suradnje HGDCG Kotor sa Udrugom “Osvit”

IMG_3334

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor uspostavilo je novi vid suradnje na polju socijalne integracije osoba sa invaliditetom sa predstavnicima Zagrebačke Udruge “Osvit” koja je  od 30. rujna do 2. listopada za njene članice organizirala studijsko putovanje u Crnu Goru.

Udruga “Osvit”, odnosno Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske, ima za cilj unapređivanje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Također se bave i organiziranjem savjetovanja, simpozija i predavanja, praćenjem zakonskih propisa  te predlažu potrebne izmjene i dopune.

Njihove aktivnosti uključuju i organiziranje kreativnih radionica osoba s invaliditetom, športskih i društvenih aktivnosti, izdavanje publikacija, zbornika i priručnika te suradnju s domaćim i međunarodnim institucijama i udrugama. Baveći se profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom unaprijeđuju kvalitetu života najugroženije skupine ljudi, vodeći brigu o njihovim potrebama i željama u skladu s njihovim mogućnostima.

IMG_3335

Prilikom obilaska Boke Kotorske sudionici studijskog putovanja i predstavnici udruge “Osvit” susreli su se i sa članovima Upravnog odbora HGDCG.

Tijekom razgovora naglašena je i činjenica da je Kotor prvi crnogorski grad koji je izradio vodič o pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Višnja Majsec  Sobota, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju-URIHO, istakla je prepoznatljivost Hrvatskog građanskog društva Crne Gore “kao vrlo aktivno na afirmaciji naših sunarodnjaka koji žive u Crnoj Gori”.

IMG_3339

Dijana Milošević-dopredsjednica HGDCG i Tijana Petrović-urednica Hrvatskog glasnika kroz predstavljanje rada Društva i mnogobrojnih aktivnosti, u lokalnoj zajednici i na međunarodnoj razini, dogovorile su buduće susrete edukativnog karaktera i proširenje suradnje i na pojedine osnove škole. Buduća suradnja koja je ovom prigodom utemeljana zasnivala bi se na unaprijeđivanju kvalitete života i rada osoba sa invaliditetom na području Boke Kotorske, uključivanjem u društveni život zajednice, kao i organiziranjem zajedničkih sportskih i kulturnih manifestacija.

Ovom prigodom razgovaralo se i o partnerstvu u provedbi zajedničkih EU projekata i nastavku komunikacije i preciziranju zajedničkih aktivnosti putem elektronske pošte.

Uz razmjenu prigodnih poklona dogovoren je i sledeći susret u Zagrebu krajem listopada ove godine.

IMG_3343

1. listopada, 2015.g.-Kotor

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za Uspostavljen novi vid suradnje HGDCG Kotor sa Udrugom “Osvit”
%d blogeri kao ovaj: