HGDCG odabralo predstavnicu Teu Grgurović za sudjelovanje na Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Tea Grgurović

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i općine Tomislavgrad, i uz pomoć Vlade Herceg-bosanske županiji, organiziraju iznimno zanimljiv program pod nazivom Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Naša predstavnica za Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji 2015. godini je Tea Grgurović, čije sudjelovanje organizira HGDCG.

Web portal: www.udruga-stecak.com

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u razdoblju od 23. do 28. lipnja ove godine drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Sarajevo i nazočiti prijemu koji za njih priređuje dr. Dragan Čović, član predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, te se susresti s uzoritim Vinkom kardinalom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom.
Djevojke će posjetiti i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje će ih primiti gospođa Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i upoznati ih s projektima hrvatskih kraljevskih gradova: Knina, Biograda, Nina, Solina i Tomislavgrada.

Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ će na svojoj Facebook stranici objaviti fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji  i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 2. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice unarodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. U žiriju su: Anica Kovač, Željana Zovko, Martina Budek, Jozo Pavković, Nevenko Herceg i Petar Galić. Finalna večer je u subotu 27. lipnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupiti će klapa Delminium, iz Tomislavgrada i pučki pjevači iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.
Voditelj programa na završnoj večeri je Frano Ridjan.
Voditelj ovogodišnjeg cijeloga projekta 2. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice unarodnoj nošnji izvan Republike Hrvatskeje Frano Mamić.
Medijski pokrovitelji su Večernji list za BiH i Radio Tomislavgrad.

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za HGDCG odabralo predstavnicu Teu Grgurović za sudjelovanje na Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH
%d blogeri kao ovaj: