Protesno reagiranje HGD CG na vrijeme održavanja karnevalskih svečanosti u razdoblju Korizme

99 vekikorizma13-1

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, koje u jednom od svojih načela ima za cilj i očuvanje kulturnog nasljeđa, vjere i običaja, oglašava se povodom organiziranja početka karnevalskih svečanosti u strogom molitvenom razdoblju Korizme katoličkih vjernika.

HGD CG poštivajući tradiciju ovog podneblja, čuvajući identitet Hrvata na ovom prostoru, promovirajući i održavajući plodove čvrste vjere kroz očuvanje osnovnih načela katoličke vjere  ne prihvaća ovakvo narušavanje jednakosti prava građana u vjeri i nacionalnom identitetu, a također i skrnavljenje korizmenog razdoblja molitve i posta.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore smatra za obveznim poštivanje tradicije, što bi značilo održavanje karnevalskih svečanosti prije početka korizmenog razdoblja, poput svih zemalja u svijetu koje također oživljavanjem starih tradicionalnih običaja čuvaju šest stoljeća pokladne tradicije.

U Kotoru, 16.01. 2015.g.
Upravni odbor HGD CG

Postano u Reagiranja, očitovanja i čestitke. Komentari isključeni za Protesno reagiranje HGD CG na vrijeme održavanja karnevalskih svečanosti u razdoblju Korizme
%d blogeri kao ovaj: