Župan Tomašević primio predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

5dd4b7e13497b1cdfc3b17b4ca3927aa_XLPožeško ličko zavičajno društvo “Vila Velebita” ugostilo je predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore organiziravši koncert pod nazivom „Zvuci Hrvata iz Boke”, koji je ove nedjelje održan u Gradskom kazalištu Požega. Tijekom boravka u Požegi upriličen je i susret sa županom Tomaševićem kojega su posjetili predstavnici HGD CG Dijana Milošević, Ivo Brajak i Ivica Biskupović.

Objava sa službene stranice Požeško-slavonske županije:

U Županijskoj vijećnici župan Alojz Tomašević primio je Hrvate iz Boke Kotorske, članove Hrvatskog građanskog društva Crne Gore. Bokeljski Hrvati u Požegu su došli na poziv dr. Josipa Fajdića, predsjednika LZD “Vila Velebita” koji ih je i doveo na prijem kod župana u društvu vinskog kardinala Vlade Bauera. Župan Tomašević zahvalio im je na dolasku i promicanju hrvatske kulture izvan granica naše Domovine. Članica Hrvatskog građanskog društva Crne gore, Dijana Milošević, upoznala je župana sa djelovanjem društva i promicanjem kulture među mladima preko mandolinskog orkestra “Tripo Tomas” kojega su požežani imali prigodu čuti na koncertu u Gradskom kazalištu. Hrvatsko građansko društvo Crne Gore osnovano je 2001. godine i okuplja 1500 članova sa svrhom da promovira i predstavlja interese hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Izvor: Službene stranice Požeško-slavonske županije

5dd4b7e13497b1cdfc3b17b4ca3927aa_4_XL

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za Župan Tomašević primio predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore
%d blogeri kao ovaj: