GOSTOVANJE KOTORSKIH MLADIH GLAZBENIKA U DANSKOJ

New Image

Koncertom mandolinskog orkestra Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas” i dječijeg zbora muzičke škole „Vida Matjan“, u koncertnoj dvorani crkve sv. Duha dana 22. rujna, završila se višemjesečna priprema za turneju u Danskoj. Na repertoaru koncerta našle su se kompozicije kotorskih kompozitora; Tripa Tomasa, Iva Brkanovića, Antuna Homena, Vide Matjan, Nikole Gregovića. Ovom koncertu, koji  je zamišljen kao generalna proba pred odlazak za Dansku, prisustvovali su roditelji članova orkestra i zbora, zatim pozvani gosti i sponzori, koji su omogućili realiziranje ovog značajnog i organizacijski zahtjevnog projekta.
Organizatori koncerta su bili Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Muzička škola „Vida Matjan“ i Društvo crnogorsko-danskog prijateljstva. Voditeljica programa je bila Dolores Fabijan.
Na poziv Steena Klausena, predsjednika Društva dansko-crnogorskog prijateljstva, mnogobrojna expedicija od 50 članova otputovala je dana 24. rujna  za Dansku preko Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke i Njemačke.
Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas“ i dječiji zbor muzičke škole „Vida Matjan“ su održali dva koncerta i to u katedrali kraljevskog Dvorca Frederiksborg u gradu Hilerodu i dvorani muzičke škole u Allerodu. U prepunoj katedrali publika je dugotrajnim aplauzima pozdravila nastup dječjeg zbora, uz dirigovanje profesorice Laure Jovanović i mandolinskog orkestra pod vodstvom profesora Iva Brajaka. Djeca su pokazala vrhunski domet u pjevanju i muziciranju na autohtonom mediteranskom instrumentu-mandolini.
Pored koncerata  djeci je organiziran veoma interesantan turistički i kulturni program u Pragu, Kopehagenu i Beču.
Puni lijepih dojmova, zadovoljni onim što su u europskim metropolama vidjeli i doživjeli, uz zahvalnost danskim familijama kod kojih su boravili, djeca se vratila u Kotor 2. listopada.

DSCF2707 New Image 9

Postano u Aktivnosti HGD, Mandolinski orkestar HGDCG "Tripo Tomas". Komentari isključeni za GOSTOVANJE KOTORSKIH MLADIH GLAZBENIKA U DANSKOJ
%d blogeri kao ovaj: