Održan koncert pred turneju u Danskoj

DSCF2707

Koncertom mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“, Hrvatskog građanskog društva i dječjeg zbora muzičke škole „Vida Matjan“,u koncertnoj dvorani crkve sv. Duha dana 22. rujna, završila se više mjesečna priprema za turneju u Danskoj. Na repertoaru koncerta našle su se kompozicije kotorskih kompozitora; Tripa Tomasa, Iva Brkanovića, Antuna Homena, Vide Matjan, Nikole Gregovića. Ovom koncertu, koji  je zamišljen kao generalna proba pred odlazak za Dansku, prisustvovali su roditelji članova orkestra i zbora, zatim pozvani gosti i sponzori, koji su omogućili realiziranje ovog značajnog i organizacijski zahtjevnog projekta.

Organizatori koncerta su bili Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Muzička škola „Vida Matjan“ i Društvo crnogorsko-danskog prijateljstva. Voditeljica programa je bila Dolores Fabijan.

Na poziv Steena Klausena, predsjednika Društva dansko-crnogorskog prijateljstva, mnogobrojna expedicija od 50 članova otputovala dana 24. rujna   za Dansku preko Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke i Njemačke. Pored koncerata u katedrali kraljevskog Dvorca Frederiksborg u gradu Hilerodu i dvorani muzičke škole u Allerodu, djeci je organiziran veoma interesantan turistički i kulturni program u Pragu, Kopehagenu i Beču.

Povratak je predviđen 2. listopada.

 

Postano u Aktivnosti HGD, Mandolinski orkestar HGDCG "Tripo Tomas". Komentari isključeni za Održan koncert pred turneju u Danskoj
%d blogeri kao ovaj: