TRIPUNDANSKA VEČER 2014.

DSC_0003

Bečići, 9.  veljače 2014.g. (Radio Dux) – U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore sinoć je u Hotelu “Splendid” u Bečićima organizirano tradicionalno Tripundansko veče.

Brojne goste i zvanice na početku večeri pozdravio je predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore- Mirko Vičević, koji je istakao da tradicionalno Tripundansko veče godinama okuplja prijatelje i ljude dobre volje.

HGD CG dodjelilo je priznanja pojedincima, koji su iznimno doprinjeli očuvanju hrvatskog identiteta, dali potporu društvu i razvoju dobrih međususjedskih odnosa dviju država Crne Gore i Hrvatske.

Predsjednik Mirko Vičević uručio je priznanja dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću i predsjedniku Skupštine Općine Kotor Nikoli Bukilici.

Brojne goste i zvanice iz javnog i političkog života zabavljali su ženska klapa “Inkanto” iz Kotora, glazbeni sastav “Lungo Mare”, splitski kantautor Goran Karan i Vagabundo bend.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore obnovilo je i već više od 10 godina organizira Tripundasko veče, koje se prije rata održavalo u kultnoj kafani “Dojmi” u Kotoru u okviru svetkovine Sv. Tripuna. Zbog nedostatka adekvatne dvorane u Kotoru Tripundansko veče se organizira zadnjih nekoliko godina u Hotelu “Splendid” u Bečićima.

Foto galerija-Radio Dux

DSC_0020 DSC_0023 DSC_0055

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za TRIPUNDANSKA VEČER 2014.
%d blogeri kao ovaj: