“ZBIRKA ORUŽJA MUZEJA GRADA SPLITA”

img090

 

Kotor 24.lipnja 2013.(Radio Dux) – U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, u ponedeljak, 24. lipnja, je u Palači “Grgurina” održana promocija knjige “Zbirka oružja Muzeja grada Splita” , autora Gorana Borčića, muzejskog savjetnika.

Čestitajući praznik ravnateljica Pomorskog muzeja Kotor mr Mileva Pejaković Vujošević kazala je da ovakve promocije zbližavaju ljude, institucije i gradove.

„Naša zbirka oružja nije toliko velika brojčano, ali je izuzetno velika po svojoj vrijednosti. To je treća zbirka po vrijednosti u Hrvatskoj. Prikazani su izuzetno rijetki tipovi oružija, a kao poveznica ovih krajeva sa Splitom i Dalmacijom postoje neki tipovi vatrenog oružija koji potiču iz Boke, to se odnosi na puške, dzeferdare, pištolji ledenice koji imaju oznake gdje su proizvedeni u Crnoj Gori i predstavljaju izuzetno vrijednu kolekciju” – kazao je auto knjige Borčić.

“Tema starog oružija je tema koja povezuje sve naše prostore . U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske odlučili smo starim oružijem predstaviti grad Split. “Zbirka oružja Muzeja grada Splita” je visoko ocijenjena u stručnim krugovima, a nakon Beograda i Bitole (Makedonija) evo nas i u Kotoru. Ovo djelo govori samo o sebi” – istakla je Branka Bezić Filipović iz splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika.

Organizatori promocije knjige su Pomorski muzej Crne Gore Kotor i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

FOTO_UZ_TEXT

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za “ZBIRKA ORUŽJA MUZEJA GRADA SPLITA”
%d blogeri kao ovaj: