BOŽIĆNA POSLANICA KOTORSKOG BISKUPA ILIJE JANJIĆA

FOTO_UZ_TEXT (1)

Kotor, 24.prosinca 2012.(Radio Dux) – U svojoj Božićnoj poslanici kotorski biskup Ilija Janjić kaže:

“Najuzvišenije stvorenje na svijetu je čovjek, stvoren je na sliku i priliku Božiju. Grijeh prvoga čovjeka pokvarilo je tu ljepotu. Slijedila je kazna, protjerivanje iz edenskoga vrta. Žena će u trudovima radjati svoje potomstvo, a čovjeka ce pratiti rad i znoj lica. Bog voli čovjeka i ne želi ga ostaviti napuštenoga. Nebeski otac šalje svoga vlastitoga sina na zemlju, koji prije dvije tisuće godina uzima ljudsku narav, radja se u Betlehemu, da čovjeku povrati sliku Boziju i svu njegovu ljepotu. Nažalost, iako je Krist rodjen, postao Emanuel, Bog s nama, ipak svaki čovjek svojom slobodnom voljom može Kristu staviti svoj veto. “Ne trebaš mi, idi od mene”, svjesni smo posljedice toga veta. Tada se u čovjeku rađa mržnja, oholost, pokvarenost, korupcija, jednostavno se osjeća čovjekova izgubljenost, čovjekov život postaje život tame. Povratak čovjekove ljepote, njgove duše je u povratku hoda ka Betlehemu, ka Kristu.

U tom duhu povratka ka Isusu, želim Vam dragi vijernici barske nadbiskupije i kotorske biskupije Sretan Božić. Čestitiku upućujem braći pravoslavcima i svim ljudima dobre volje. Na dobro vam takodje došlo mlado 2013. ljeto.”

† Ilija Janjić, biskup

Audio-Radio Dux: Kotorski biskup Ilija Janjić

FOTO_UZ_TEXT

Postano u Blagdani i blagdanske čestitke, Izdvajamo iz medija. Komentari isključeni za BOŽIĆNA POSLANICA KOTORSKOG BISKUPA ILIJE JANJIĆA
%d blogeri kao ovaj: