Promocija monografije “Bačvice-raj na zemlji”

 

Bačvice-raj na zemlji

Monografija “Bačvice – raj na zemlji” grupe splitskih autora, koja sadrži povijesna, sportsko-rekreativna i turistička obilježja s karakterističnim slikama iz povijesti gradskog kupališta Bačvice, od njegova osnutka (Košćina 1891.) do današnjih dana, predstavljena je u subotu 26. studenog u 19 sati u crkvi Svetog Duha u Kotoru.  Ovaj kulturni događaj organiziralo je Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

Uoči predstavljanja, nazočne je pozdravio, jedan od autora tekstova monografije,  Branko Bosanac, koji se zahvalio Tripu Schubertu i Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore na organizaciji promocije, ističući prekrasne dojmove njihovog posjeta Kotoru.

Branko Bosanac-jedan od autora tekstova monografije “Bačvice-raj na zemlji”

Glavni urednik, Zdenko Matošić, ujedno i  predsjednik Ekološkog društva „Picigin Bačvice“, govorio je o nastanku ove vrijedne monografije, o entuzijazmu jedne grupe ljudi koji su inicirali  projekt, ne tražeći za svoj rad nikakvu naknadu. Osvrnuo se i  na picigin kao šport, jedinstvenu igru balunom u plićaku Bačvica – simbol Splita, kojega su iznjedrile Bačvice i kojega  njeguju sve generacije Splićana.

Zdenko Matošić-glavni urednik monografije “Bačvice-raj na zemlji”

Igra je do te mjere autentična da ju je Ministarstvo kulture ovog ljeta preventivno zaštitilo kao kulturno dobro.

U izradi knjige, kao autori tekstova, sudjelovali su Đerman Senjanović Ćićo, Stjepan Jukić-Peladić, Anatolij Kudrjavcev, Goran Borčić, Stanko Piplović, Ante Kuzmanić, Edo Unković, Vlado Stokić, Nenad Grgin, Vlaho Primorac, Ivo Mosettig, Mihovil Radja, Siniša Tartaglia, Ivica Profaca, Toni Veršić i Branko Bosanac.

Nazočnima se obratio i Tripo Schubert u ime Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

Tripo Schubert-HGDCG

U glazbenom dijelu programa učestvovala je  klapa „Rebatajica“ iz Splita.

Klapa „Rebatajica“ iz Splita

Postano u Aktivnosti HGD, Organizacija. Komentari isključeni za Promocija monografije “Bačvice-raj na zemlji”
%d blogeri kao ovaj: