16. Forum Hrvatskih manjina

16. FORUM HMI SL1

Hrvatska matica iseljenika organizirala je 26. studenog u Zagrebu 16. Forum hrvatskih manjina na temu “Mediji hrvatskih manjinskih zajednica i mogućnosti otvaranja novih komunikacijskih kanala”. Sudjelovali su predstavnici hrvatskih manjina i glavni urednici službenih manjinskih glasila iz Austrije, Crne Gore, Češke, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Delegaciju iz Crne Gore činili su: predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Miroslav Franović, urednik Radio DUX-a Miroslav Marušić i urednica Hrvatskog glasnika Tamara Popović.
U radu skupa sudjelovali su pomoćnik savjetnika Predsjednika za unutarnju politiku dr. sc. Vladimir Lončarevic, načelnik Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu MVPEI Petar Barišić, diplomatski predstavnici te urednici i publicisti hrvatskih javnih medija HRT, HINE, IKA-e, Agencije za elektroničke medije i dnevnih listova.
16. FORUM HMI. SL2
Moderator skupa bila je prof. Vesna Kukavica, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo, u suradnji s rukovoditeljicom Odsjeka za hrvatske nacionalne manjine Marijom Hećimović.
Ravnateljica HMI Katarina Fuček kazala je kako je Strategija o odnosima RH s Hrvatima izvan Hrvatske u završnoj fazi. Forum je zaključen usvajanjem zaključaka u kojima se daje potpora Prijedlogu strategije. Sudionici Foruma podržavaju otvaranja novih komunikacijskih kanala te razvijanje korištenja svih oblika medijskog komuniciranja, što će posebice biti olakšano skorim pristupanjem Republike Hrvatske u Europsku uniju.
VIDEO: Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: